TEČAJ 3D MODELIRANJA

mentorstvo & inštrukcije
tečaj 3D modeliranja

Tečaj 3D modeliranja

Tečaj 3D modeliranja je namenjen vsem, ki si želite samostojno kreirati 3D modele. Nudim tečaje, mentorstvo ali inštrukcije za spodaj navedeno programsko opremo.

Večinoma je tečaj 3D modeliranja strukturiran po stopnjah (osnovni, nadaljevalni, napredni), z njim pa dobite celosten pregled in znanje o določenem programu. Tečaji se lahko izvajajo celostno (da se obdela celoten program) ali pa se prilagodijo vašemu področju dela.

Mentorstvo je najprimernejša oblika za posameznike ali skupine, ki želijo realizirati konkreten projekt, manjka pa jim določenega 3D znanja. Pri mentorstvo skupaj realiziramo projekt, obenem pa pridobite še željeno znanje o programu, ki ga boste po tečaju uporabljali pri svojem kreativnem procesu.

Inštrukcije so namenjene točno določenem segmemntu 3D modeliranja, za katerega mislite, da bi vam najbolj koristil pri vašem delu. Na ta način se v najkrajšem možnem času naučite točno določenega načina modeliranja. Skupaj bomo spoznali točno določene ukaze programov za 3D modeliranje, ki vam bodo najbolj koristili pri nadaljnem kreiranju.

fusion 360

Fusion 360

Fusion 360 je napreden parametrični 3D modelirnik, ki vam omogoča hiter razvoj od oblikovanja do proizvodnje. Omogoča izris parametričnih 3D modelov, kot tudi pripravo pripadajočih datotek za 3D print ali CNC rezkalnike. Z njim lahko sestavite tudi kompleksne komponente (assembly) in simulirate premikajoče se dele. Vsebuje tudi modul za dodajanje materialov in animiranje.

Deluje na Mac in Win operacijskih sistemih.

Povezava do uradne strani FUSION 360

Rhinoceros

3D Rhinoceros

Rhino je natančen 3D CAD modelirnik, katerga geometrija temelji na matematičnih NURBS algoritmih. Je izredno močno orodje za industrijsko oblikovanje, oblikovanje nakita, arhitekturo, multimedijsko in grafično oblikovanje ter izdelavo prototipov.

Uporabniški vmestnik je podoben programu Acad, zato je tudi prehod iz tega programa zelo hiter.

Deluje na Mac in Win operacijskih sistemih.

Povezava do uradne strani RHINOCEROS

KeyShot

KeyShot

KeyShot je samostojen program, s katerim lahko naredimo izredno kvalitetne vizualizacije in animacije v relativno kratkem času. Je enostaven za uporabo. Materiale si lahko naredite sami ali pa jih uvozite iz obstoječih knjižnic. Omogoča uvoz datotek iz praktično vseh 3D programov, še posebej usklajeno deluje s programom Rhinoceros 3D.

Deluje na Mac in Win operacijskih sistemih.

Povezava do uradne stran KeyShot