3D MODELIRANJE

Predstavitev vaših idej
3D modeliranje

3D modeliranje / 3D risanje

VAŠIH IDEJ

3D modeliranje oz. 3D risanje je izredno priročen način za oblikovanje in predstavitev vaših idej. Tako lahko brez večjih investicij predstavite vaš izdelek potencialnim investitorjem, strankam, podizvajalcem…

Vašo idejo najprej s pomočjo 3D programov Rhinoceros 3D ali Fusion 360 pretvorimo v virtualni 3D model, ki ga nato uporabimo za pripravo prezentacije vašega izdelka. Poleg 3d modela imate vedno tudi možnost generiranja kotiranih delavniških 2d načrtov ( tloris, naris, stranski ris).

3D modeliranje oz. 3D risanje je hiter kreativen proces, ki vam omogoča izdelavo velikega števila različnih izvedb vaše ideje v relativno kratkem času. S tem se lahko izognete marsikateri težavi v fazi priprave na proizvodnjo vašega izdelka.

Nudimo tudi tečaj 3D modeliranja za vse ki želijo samostojno ustvarjati 3D modele.

3D Vizualizacija / Render

SIMULACIJA REALNOSTI

Za potrebe prezentacije je možno izdelati vizualizacijo ali render. 3D vizualizacija je 2D prikaz vašega izdelka iz različnih pogledov, podobno kot fotografija, dodajo se lahko tudi opisi za lažje razumevanje. 3D vizualizacija se lahko pogleda na vseh računalnikih ali pametnih telefonih. Prav tako se lahko izdelajo kotirani načrti ali delavniške risbe, ki se uporabijo pri izdelavi izdelka ali pa pri prijavi patenta.

Virtualni 3D model lahko uporabimo tudi za izdelavo prototipa, oziroma datotek potrebih za 3D tisk / 3D print ali CNC rezkalnik.

3d vizualizacijo ali render je izredno praktičen in realističen prikaz vaše ideje. Na ta način zlahka preverimo na tržišču ali je naš izdelek zanimiv za kupce ali vlagatelje.

3D risanje
3d animacija

3D animacija

VAŠA IDEJA V GIBANJU

Zadnje čase se kot način prezentacije vse bolj uveljavlja 3D animacija, katere osnova je prav tako virtualni 3D model. S pomočjo le tega se izdela 3D animacija, ki se za lažje medsebojno pošiljanje shrani kot film, tega pa si je prav tako možno ogledati na vseh napravah.

Z 3D animacijo lahko prikažete sam izdelek ali pa njegovo delovanje, izdelavo izdelka… 3D animacijo se lahko opremi tudi z napisi, raznimi opisi, logotip.

Na ta način si lahko zelo zmanjšate stroške v primerjavi s klasično izdelavo promocijskega filma, ki zahteva snemalni studio, opremo in snemalno ekipo.